Simon & The Saints

Share on FacebookTweet about this on Twitter

simon-the-saints

I min pure ungdom (ca. 17) dannet jeg bandet «Simon & The Saints» med Bobben Carling (Trommer), Knut Nes (Sønn av NRK-programdirektør Otto Nes), sologitar, og brødrene Haugstad på Bass og Rytmegitar. Vi spilte Beatles og Stones-repertoar, mest på skoler og slikt. Jentene hylte og jeg mistet stemmen etter hver konsert. Brukte ofte 4 maraccas slik jeg hadde sett Mick Jagger gjøre. Her øver vi i kjelleren hos Haugstadfamilien på Frøn. Karrieren var kort; Snart skulle jeg i militæret. Da jeg kom tilbake, var jeg erstattet av en engelsk vokalist og bandet kalte seg «Death Watch Five» og hadde et par konserter i Oslo som resulterte i såkalt «Oppløp» i gatene, med politihester og denslags involvert. Selv begynte jeg å skrive og synge viser og opptre på viseklubben Dolphins sammen med bla. Lillebjørn Nilsen og Ole Paus. Visene tok jeg opp også på min fars gamle Tandberg båndopptaker og sendte til Toto Osvold i NRKs radioprogram Natata, der de visstnok slo god an. (Jeg ble stadig bedt om å sende fler).  Derfra gikk veien til Polygrams platestudio, der jeg etterhvert (1972) spilte inn min første LP; «Singin´in the Brain», inspirert av min filminteresse og jobb som PR-mann i Warner Bros, Norge. Ganske stolt over hva slags backingband jeg fikk i studio; Hele Popol Vuh! Husker at Jahn Teigen stakk innom og spilte tamburin på noen opptak. Det var tider!