London. Teater. Nå.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

TEATER I LONDON NÅ.

Man har vært i London. Og da har man også vært på teater. Nærmere bestemt på 4 forestillinger i løpet av et par tre døgn, hvorav 3 veldig bra – og et veldig rart.

THE PLAY THAT GOES WRONG var årets komedie i London i fjor. Og selv om man igrunnen skjønner hele handlingen før det begynner, moret jeg meg kongelig og gammeldags fra første til siste stund. Det dreier seg om et stykke i «Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe-sjangeren» – altså en krimparodi der levende og døde farer inn og ut av dører, ting detter ned og andre ting spretter opp, mordvåpen og bevis dukker opp og forsvinner like fort osv.

Før spillet settes i gang i det gamle herskapsinteriøret, og en publikummer fra salen har måttet hjelpe til med de siste forberedelsene på scenen – dukker «Regissøren» opp på scenekanten og forklarer at forestillingen «Murder at Haversham Manor» spilles av en «Lavbudsjetts-teatergruppe»  kjent fra tidligere forestillinger som Anton Tsjekovs «To Søstre» og Andrew Lloyd Webbers «Cat». Så er vi advart. Og dermed bærer det løs i erkebritisk stil og halsbrekkende tempo. Jeg trodde jeg hadde sett alt innen denne formen tidligere, men manusforfatter og ensemble klarte likevel å overraske meg positivt gang på gang. Som nordmann kunne jeg også med glede konstatere at skuespillernes diksjon var av distinkt Downton Abbey-kvalitet, og dermed null problemer å følge for folk med rimelig normal kjennskap til engelsk. Har du lyst på god gammeldags britisk krimfarse, må du få med deg The Play that goes wrong på The Duchess Theatre rundt hjørnet for The Strand.

Skjermbilde 2015-11-30 kl. 19.49.11