Høyre og Venstrehumor

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Pratet litt med Espen Eckbo om humor forleden. Han lurte på om jeg drev på med noe «Aktivt» fremdeles, og jeg fortalte ham at jeg bedriver litt lett underholdning og mild sarkasme på FB nå og da. Og gjerne med litt høyrevinkling innimellom. «Men er ikke høyrehumor mye vanskeligere enn venstrehumor,?» spurte Espen. Jo, svarte jeg. Og akkurat som med ansatte i Forsvaret, er det nok derfor ingen tør å si kontroversielle ting i denne bransjen før man er pensjonert. Man har jo karrierer å ta vare på. Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at i underholdningbransjen regjerer venstresiden. Og slik bør det kanskje også være. I mange tilfeller benekter dessuten den samme siden at det egentlig finnes høyrehumor. De ler i hvert fall ikke av den. Men siden så godt som alle mine kolleger gjør en stort sett fortjenestefull innsats for venstresiden, må jo noen ta på seg drittjobbene også. Ellers blir det jo forferdelig kjedelig og ensidig i denne bransjen. Så jeg håper dere alle tilgir meg for at jeg ikke orker å være medlem av flokken som ikke klarer å finne på noe bedre enn til enhver tid å vitse om hvor ille Sylvi er.